LOADING


Aircoservice

Werkt uw airco niet meer goed ? Dan is het tijd voor airco-onderhoud. Bij een normaal gebruik van de auto is het aan te bevelen het airco systeem eens in de 3 of 4 jaar te laten controleren. Na de controle weet u of uw airco systeem nog optimaal functioneert of dat er onderhoud noodzakelijk is.

Als u last heeft van onaangename luchtjes uit het aircosysteem van uw auto, kunt u deze bij Autobedrijf Henny van Eijk te Aarle-Rixtel laten reinigen. Tijdens dit reinigingsproces worden de schimmels, welke deze luchtjes veroorzaken, verwijderd, zodat u weer optimaal gebruik kunt maken van het aircosysteem in uw auto.

Ondanks dat het aircosysteem een gesloten systeem is, verliest dit systeem toch een gedeelte van zijn koudemiddel. Te weinig koudemiddel veroorzaakt slijtage aan de mechanische delen van het aircosysteem en op den duur zelfs klachten dat het aircosysteem helemaal niet meer werkt. Daarom is het belangrijk om elke 3 a 4 jaar een aircoservice te laten uitvoeren, zodat het aircosysteem weer wordt bijgevuld.

Tijdens een aircoservice wordt het oude koudemiddel verwijderd en wordt het systeem afgeperst en gecontroleerd op lekkage. Na deze controle wordt het aircosysteem, als er geen lekkage aanwezig is, opnieuw afgevuld met koudemiddel.


Airco tips
• Zet de airco minstens één keer per week minimaal 15 minuten aan. Dit voorkomt lekkages en nare luchtjes.
• Zet de airco niet te koud. Het verschil met de buitentemperatuur kan het best niet groter zijn dan 6 graden.
© 2016 - Autobedrijf Henny van Eijk